keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Veren voima

Tahdoin jotain uutta lukemista ja lainasin Charlaine Harrisin kirjan, Veren voima.

Mitähän tästä voisi sanoa..... Oli ainakin erilaista kuin mitä yleensä luen! Kirjan hahmot muistuttivat yllättävän paljon Twilight-sarjan päähahmoja, joka hämäsi lukemisen ohella. Niimpä etsin hiukan tietoa ja luin, että tämä Veren voima on julkaistu jo vuonna 2001. Eli siis aikaisemmin kuin Twilight-sarja! Yllätyin tästä, sillä kirjoissa on paljon samankaltaisuuksia..

Kun rupesin lukemaan kirjaa, olin aivan varma että se jää kesken (en jätä ikinä kirjoja kesken, yhtä poikkeusta lukuunottamatta). Sain kuitenkin kahlattua teoksen läpi ja loppuvaiheessa lukeminen ei tuntunutkaan enää kahlaamiselta. Etenkin kun oppi tuntemaan kirjan hahmot.

Kirjan päähenkilö Sookie Stackhouse on töissä baarissa, ja tapaa siellä mysteerisen Bill-vampyyrin. Sen jälkeen kaupungissa alkaa tapahtua, kun mielipuoli sarjamurhaaja alkaa murhata nuoria naisia. Ilmassa risteilee paljon epäluuloa ja epäilyksiä tappajan henkilöllisyydestä ja moni joutuu vakuuttelemaan syyttömyyttään.

Siinäpä oikeastaan kirjan pääjuoni, olihan siinä pieniä (tai vähän suurempia) sivujuonia mukana myös. Kirja oli ehkä hiukan liian imelä, turhan paljon makeankatkeraa rakkaushömppää omaan makuuni. Kirjan juoni oli kuitenkin pääosin mielenkiintoinen ja sitä olisi ollut hyvin hankala jättää kesken.

Ehkä semmoinen pikainen lukeminen, jos ei muuta luettavaa. Saa nähdä vielä että lainaanko loput kirjasarjan osat luettavaksi vai en.

"Kun astuin metsän varjosta pois, jäin tuijottamaan. Parkkipaikka oli tyyni ja rauhallinen aivan kuin siellä ei olisi tapahtunut mitään, aivan kuin minua ei olisi hakattu melkein kuoliaaksi sillä sorapläntillä vain tuntia aikaisemmin, aivan kuin Rotat eivät olisi kohdanneet veristä loppuaan."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti