torstai 9. toukokuuta 2013

Musteloitsu

Sain luettua tämän jo hetki sitten, kestänyt vaan päivitysen tulo kun ei ole päässyt koneelle.

Tämä Cornelia Funken kirjoittama Musteloitsu on toinen osa sarjasta, jonka edellinen osa on Mustesydän. Kolmas on Mustemaailma.
Löysin tämän sarjan jo pari vuotta sitten, kun etsiskelin lisää luettavaa ja isosisko sitten ehdotti kirjaa joka on lojunut hänen huoneessaan jo pitkään. Onneksi ehdotti, on todella mielenkiintoisia kirjoja!

Musteloitsu kertoo siitä, kuinka päähahmo Meggie lukee itsensä lempikirjaansa sisään. Aikaisemmassa osassa siis kirjasta luetaan hahmoja pois.

Meggiellä ja hänen isällänsä Molla on erityinen kyky herättää kirjaimet eloon, ja oikeilla kirjoilla, tai kirjailijan kirjoittamilla sanoilla he saavat aikaan sen mitä paperilla lukee.

Ehkä suurin syy lukea kirjoja on eräs päähahmoista, Tomusormi, joka on todella sympaattinen tulennielijä! Hahmot on kirjoitettu kirjaan erittäin hyvin, ja suurimpaan osaan voi hyvinkin samaistua. Nämä kirjat ovat oivallisia keinoja päästä pois tästä maailmasta ja uppoutua johonkin taianomaiseen!

"Mitä nyt? Farid kuiskasi. "Kuulitko? He ovat teljenneet Meggien Velhokielen kanssa yhteen linnan torneista. Miten sinne pääsee?" Kuinka pojan ääni vavahtelikaan. Taivaan vallat, kyllä rakkaus oli melkoinen riesa. Jokainen joka muuta väitti ei ollut ikinä kokenut tuota kirottua väristystä sydämessään."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti