sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Nälkäpeli

On ne automatkat kivoja kun pystyy lukemaan mielettömät määrät vaikka ei normaalisti lukiskaan kahta tuntia päivässä! Kahden tunnin ajomatkalla siis sain luettua loppuun Suzanne Collinsin kirjan Nälkäpeli.

Silloin kun kyseinen kirja tuli elokuvana, menin katsomaan ja totesin ettei ollut ihmeellinen leffa. Nyt vasta päätin lainata kirjana ja wouwouwooouu miksen aikasemmin ollu kirjana lukenut tämmöstä? Tämä teos todistaa jälleen sen, että kirjat ovat hyvin hyvin hyvin usein parempia kuin leffat.

Kirjassa siis päähenkilö, Katniss Everdeen pelastaa pikkusiskonsa hirmuiselta kohtalolta ja lähtee hänen tilalleen kamalaan nälkäpeliin. Nälkäpeli on kehitetty rangaistuksena Panemin asukkaille, jotka kerran hävisivät kapinassa. Nälkäpelissä jokaiselta vyöhykkeeltä valitaan tyttö sekä poika kilpailemaan toisiaan vastaan. Viimeisenä selvinnyt on voittaja.

No, seuraavaksi lukulistalla myös Nälkäpelin jatko-osat, Vihan liekit ja Matkijanärhi!

"Yritän muistaa, miten henki saadaan kulkemaan, en pysty puhumaan, olen täysin typertynyt, ja nimi kimpoilee päässäni. Joku ottaa minua käsivarresta, joku Sauman pojista, ja ajattelen että olen ehkä alkanut kaatua, ja hän on saanut minusta kiinni."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti